’t Pluumke ’67 week 48

0
239

Tweede team van BC ’t Pluumke ’67 deelt punten met BC Orion 1

Het tweede team van BC ’t Pluumke ’67 mocht op zondagmorgen in de Sport- en turnhal Winterswijk aantreden tegen de badmintonners van Orion 1 uit Enschede. De Winterswijkers badmintonners kwamen in de dubbels goed uit de startblokken.
Frank Teekman en Remco Hillen hadden drie spannende games nodig om de partij naar zich toe te trekken. Lydia Berenschot en Irene Prinsen wisten de winst te pakken in twee games. Beide dubbels leverden boeiende en lange rally’s op. Vervolgens was het aan Remco Hillen om een goed vervolg te geven in de herensingle. Nadat hij in de heenwedstrijd begin dit seizoen aan het kortste eind trok, wist hij in deze returnwedstrijd zijn partij wel te winnen van zijn taaie tegenstander. In de eerste twee games leverden de beide badmintonners veel strijd en ging het gelijk op, wat leidde tot een zware partij. In de beslissende derde game was de ban gebroken en moest de Enschedese tegenstander buigen voor Remco. Irene Prinsen had in haar singlepartij eveneens drie games nodig om de partij te winnen. Ondanks licht blessureleed wist zij het punt in Winterswijk te houden.
Mark ten Pas maakte er een mooie wedstrijd van in zijn singlepartij. Nadat hij in de heenwedstrijd begin dit seizoen nauwelijks iets had in te brengen tegen deze taaie tegenstander, was het spel afgelopen zondag stukken beter. Ondanks het vertoonde spel toonde de tegenstander zich in de beslissende fase stabieler en ging het punt naar Orion. De laatste damessingle van Lydia ging naar Orion in twee games. Ook bij de beide mixpartijen ging de winst naar Enschede. Zowel Frank en Irene als Mark en Lydia hadden de nodige kansen op de beslissende momenten, maar zij konden in de doorslaggevende rally’s de punten niet verzilveren waardoor de mixen verloren gingen.
Een eindstand 4-4 was het gevolg. Met een 6-2 verliespartij in de heenwedstrijd begin dit seizoen had het tweede van BC ’t Pluumke ’67 vooraf getekend voor deze uitslag. Echter, terugkijkend op de wedstrijd had er mogelijk meer in gezeten dan een gelijkspel. Maar de strijders van het tweede zijn niet ontevreden.
De overige uitslagen zijn: ’t Pluumke’67 1 – Thiela 3 5-3, ’t Pluumke’67 3 – Varsseveld 1 4-4, ’t Pluumke’67 4 – Dios 1 4-4