’t Pluumke’67 week 6

0
259

Wedstrijdverslag ’t Pluumke67 4 – Spees Sjuttel 2 – zondag 10 februari.

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen in afdeling 8 van de 9e divisie, waar alle deelnemende teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Dat resulteerde in veel spannende partijen, vaak pas in de derde game beslist, en gelijk opgaande standen. Ter illustratie, op deze laatste speeldag is het verschil in punten tussen de koploper en de hekkensluiter slechts 16 punten! En deze koploper, Spees Sjuttel 2 uit Terborg komt vandaag op bezoek, met 8 punten voorsprong op ’t Pluumke67 4, die nu in de ranglijst als zesde genoteerd staan. Theoretisch kan bij een 8-0 overwinning het kampioenschap gehaald worden, maar dat lijkt een schier onmogelijke opgave……
Harry Prinsen en Harm Keetels starten in ieder geval goed met de herendubbel, die ze in twee games naar zich toe trekken met twee keer 22-20. Annelies Joling en Helma Stemerdink starten de damesdubbel voortvarend en komen snel op een serieuze voorsprong. De dames uit Terborg beginnen echter ook warm te lopen en trekken de eerste game uiteindelijk met 21-18 naar zich toe. In de tweede set lopen de dames van Spees Sjuttel eerst uit. Nu trekken de Winterswijkse dames de stand weer gelijk en winnen daarna de game knap met de stand 28-26. In de derde beslissende game komen de dames van Spees Sjuttel snel op voorsprong. Annelies en Helma vechten goed terug, maar komen uiteindelijk net te kort. Met 16-21 winnen de dames uit Terborg de partij en stellen daarmee het kampioenschap veilig.
’t Pluumke67 4 strijdt verder voor de hoogst mogelijke eindstand in de poule.
Harm doet goede zaken. Hij wint in een gelijk opgaande partij zijn enkel in drie games, 21-17, 18-21, 30-28! Annelies trekt haar enkelpartij in twee games naar zich toe, 21-16, 21-19, maar moet alle zeilen bijzetten. Erik Stemerdink treft een geduchte tegenstander, een maatje te groot, en verliest kansloos in twee games. Helma daarentegen wint haar enkelpartij na een moeizame eerste game ( 24-22) en een overtuigende tweede game.
Tussenstand: 4-2.
In de eerste mixpartij zien Harry en Annelies de eerste game nipt verloren gaan met 21-23. Ze weten zich echter goed te herpakken en trekken de tweede en derde game overtuigend naar zich toe. De tweede mixpartij verloopt zeer wisselvallig met hoogstaande slagenwisselingen enerzijds en een opeenstapeling van onnodige fouten anderzijds. In drie games gaat de wedstrijd uiteindelijk naar het Winterswijkse duo.
Eindstand: 6-2 tegen de uiteindelijke kampioen. ’t Pluumke67 4 eindigt op de derde plaats in afdeling 8 van de 9e Divisie.

Eric en Helma

De overige uitslagen zijn:
’t Pluumke’67 1 – Didam 1 7-1, ’t Pluumke’67 2 – WSV 1 3-5, ’t Pluumke’67 3 – Didam 5 3-5, ’t Pluumke’67 J1 – Varsseveld J5 3-5