Theo Gemmink exposeert

0
243

Theo Gemmink met nieuw kleurpotlood-werk bij Ankomm’n vanaf zaterdag 8 februari

Met kleurpotlood tekenen op aquarelpapier dat is voor Theo de nieuwe uitdaging. Er zullen er ongetwijfeld meer zijn die dit doen, zou je denken, maar hij kent ze niet. ‘Het voordeel van deze techniek is dat je een open structuur kijgt. Door het ruwe papier blijven er witte vlekjes zichtbaar. Bij zwart papier zijn dat natuurlijk zwarte vlekjes. Omdat ik graag met iets wilde beginnen wat niet iedereen doet ben ik ermee begonnen’, zegt Theo over zijn nieuwste werk. Er zijn wel speciale kleurpotloden voor nodig! Met een sterke kleurkracht en grote lichtechtheid. Bijvoorbeeld potloden van Karisma of Derwent Lightfast van Caran d’ache, de eerste type worden niet meer gemaakt. Je zult versteld staan over de details die Theo weet weer te geven met zijn nieuwe techniek!

Theo is van 1935 en heeft een schildersopleiding gehad op de toenmalige ambachtsschool in Winterswijk. Hij heeft les gehad van de legendarische leraar Pieter Hoogstra. Deze wist enorm veel over pigmenten, bindmiddelen en technieken. Deze leraar was ook een verdienstelijk kunstschilder. Later heeft Theo aan de zelfde school als leraar schilderen en techniek gewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Theo exposeert van zaterdag 8 februari t/m maandag 2 maart. Hij is zelf op de volgende zondagen vanaf 14.00 uur aanwezig: 9, 16, 23 februari en 1 maart. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Let op Ankommn is tot 1 mei geopend op vrijdag-zaterdag-zondag-maandag van 09.30 – 17.00 uur. Komende tijd dus ook donderdags gesloten!