Thijs van Beem stopt

0
1450

Thijs van Beem stopt als burgemeester van Winterswijk in maart 2017. Dat maakte hij donderdagavond in de vergadering van de gemeenteraad van Winterswijk bekend.

Thijs van Beem (portret)Voorafgaand aan de raadsvergadering maakte de burgemeester bekend dat hij in maart 2017 zijn functie neerlegt en niet gaat voor een herbenoeming. “In overleg met de Commissaris van de Koning Cornielje heb ik besloten niet voor een derde termijn in aanmerking te willen komen. Volgend jaar word ik 64 en ik vind het einde van de benoemingstermijn een goed moment om te stoppen”, verklaarde de burgemeester. Van Beem noemde het burgemeesterschap van Winterswijk een prachtige, maar intensieve baan. “Ik ga me oriënteren op andere werkzaamheden, zonder de 7×24 uurs-belasting die het burgemeesterschap met zich meebrengt. Door mijn besluit nu bekend te maken hebben de gemeenteraad en de Commissaris voldoende tijd om een opvolger te vinden, ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.”
Thijs van Beem (PvdA) is sinds 16 maart 2005 burgemeester van Winterswijk. In 2011 werd hij herbenoemd voor een tweede termijn van zes jaar.