TOP2000 in De Angang

0
547

Den Angang opent nieuwe jaar met TOP2000

In navolging op de eerste editie in 2016 organiseert de Protestantse Gemeente Winterswijk op zaterdag 7 januari 2017 het TOP2000-event in Ontmoetingscentrum Den Angang aan de Markt in Winterswijk. Winterswijkers die hun muziekkennis willen verbreden of juist ten toon willen spreiden in de muziekquizzen, kunnen deze avond hun hart ophalen.

De Top2000 op de nationale radio is net afgelopen of de Protestantse Gemeente doet het dunnetjes over met een vindingrijke invalshoek. Pop- en rockmuziek wordt wel eens als oppervlakkig gezien. Op deze avond worden de pareltjes van de pop in het daglicht gezet van spiritualiteit en religie. Want popteksten hebben vaak een diepere lading, het is leuk om met elkaar hier eens over hebben. Muziek is altijd verbonden met geloven. De kerk is de plaats waar wekelijks het meest wordt gezongen en muziek gemaakt, koren komen voort uit kerken en bijna alle soulartiesten hebben hun wortels in de kerk liggen. Presentator van de avond Ronald Gouw geeft een inkijkje in enkele ingrediënten van het Top2000-event. “De recent overleden George Michael had meerdere hits die geïnspireerd zijn op het geloof: Jesus to a child, Praying for time, Faith. Wat bezielde deze man om deze teksten te schrijven? Het is leuk en leerzaam om het daarover met elkaar te hebben”, aldus Gouw. Op deze zaterdagavond wisselen we verhalen af met videoclips en quiz-elementen. “Een beetje het kennisniveau van de zaal testen.” Daarnaast is er live muziek voor het intro-spel en ‘raad-een-lied-of-niet’. En net als in het POP 2000-cafe op televisie zijn de verhalen van de bezoekers goud waard. “Dat kan een avond een bijzondere wending geven en net dat extra tintje”.

Samen met Leander Grooten presenteert Ronald Gouw het event. “We maken er een gezellige Nieuwjaarsvisite van waarvoor iedereen is uitgenodigd. Er is geen toegangsprijs en de bar is open op Markt 46 vanaf 19:30 uur. Aan het eind van de avond is iedereen verrijkt met weetjes, inspiratie, muziekkennis en nieuwe ontmoetingen.