Uitslagen Archeus

0
318
Bron: Archeus

Acht podiumplaatsen Archeus in Twentse Cross Competitie

Atletiekvereniging Archeus heeft de Twentse Cross Competitie afgesloten met acht podiumplaatsen in het eindklassement. Zondag was rondom het Hulsbeek in Oldenzaal de laatse cross.
Maren de Koning won voor de vijfde keer een wedstrijd in de TCC en zegevierde in de Hulsbeekcross bij de meisjes B met ruime voorsprong. In het eindklassement werd ze superior eerste in haar leeftijdscategorie.
Bartjan Pietersen won ook het eindklassement. Hij werd op de afsluitende cross tweede bij de pupillen C, maar had na drie overwinningen al een onoverbrugbare voorsprong.
Bij de meisjes D behaalde Nadia de Jong een keurige tweede plaats in de laatste wedstrijd en werd ook tweede in het eindklassement. In dezelfde race werd zus Saskia zesde, Emma de Koning zevende en Dani Hiddink achtste.
Bij de meisjes A legde Daphne de Koning in de Hulsbeekcross beslag op de derde plaats en in het eindklassement werd ze tweede.
Bij de jongens C, met Douwe Bentsink en Luke Hiddink, was tot voor de laatste cross nog niets beslist. Samen met Milan Veenstra uit Enschede konden ze alle drie in een willekeurige volgorde op het podium komen. Maar evenals verleden week bij de KroeseWeverscross moesten de Archeus-boys toch voorrang verlenen aan hun concurrent uit Enschede. Milan won met één tel voorsprong van Douwe en werd daardoor ook eindwinnaar. Douwe werd tweede in het eindklassement en Luke derde. In de laatste race werd Ezra Somers vijfde.
De laatste twee eindklasseringen werden opgehaald door Petra en dochter Zoë Meinen. Petra liep een stabiele 12 km en werd beloond met een fraaie derde plaats in de dagklassering. In het eindklassement van de masters V35 werd ze daardoor ook derde. Dochter Zoë werd ook derde in de dagcross, maar in het eindrangschikking pakte de jongste deelneemster van Archeus een mooie tweede plaats bij de pupillen.

Het Archeusteam dat acht medailles ophaalde in de Twentse Cross Competitie.

Andere goede prestaties kwamen van Anne Hovinga en Delany Reurink. Anne liep evenals verleden week bij de KroeseWeverscross naar een mooie derde plaats bij de C-meisjes.
Delany Reurink kwam sterk uit de startblokken bij de jongens pupillen A en bekroonde zijn optreden met een vijfde plaats in een sterk veld.
Lars Duistermaat liep bij de senioren naar een zesde plaats op de 12 km rondom het Hulsbeek. De TCC bestond uit zes wedstrijden in de regio Twente. Archeus behaalde in deze editie dertien overwinningen, zestien keer een tweede plaats en zeventien keer een derde plaats.