Uitslagen dammen week 11

0
117

Vorentscheidung in damcompetitie?

Er zijn nog meerdere wedstrijden te spelen in de Winterswijkse damcompetitie, maar op de verkiezingsdag lijkt de beslissing om het kampioenschap al te zijn gevallen.

Augustin Saouadogo hanteerde in zijn partij tegen middenmoter Wim Bennink zoals gebruikelijk een snel speeltempo. Dit kwam hem duur te staan, want na een zet of 20 overzag hij een damcombinatie van Wim over het hoofd. Augustin pakte de dam nog wel af, maar kwam 3 schijven achter te staan en verloor de partij (0-2).

Thomas Esselink kwam in zijn partij tegen Zeeg Jongkoen vroeg op één schijf voorsprong, door een kleine combinatie, nadat Zeeg achter een schijf was gelopen. Zeeg kreeg hierna geen mogelijkheid meer om er nog een puntje te halen (2-0).

Voor de nummer 2 Wim Sonderen stond de lastige wedstrijd tegen nummer 3 Frank ten Hagen op het programma. Voor de verandering maakte Wim er ditmaal geen complexe partij van en leek in het middenspel iets gemakkelijker te staan. Na de 40e zet deed Wim echter een positionele mindere zet, waarna Frank door een ruil sterk kwam te staan. Wim deed hierna direct de verkeerde zet, waarna Frank middels een combinatie de partij besliste (0-2).

Van het puntverlies van Wim zou Erik ten Hagen kunnen profiteren. Daarvoor moest hij echter wel de altijd degelijke Jan Elgershuizen zien te verslaan. In deze partij nam Erik een voorpost die gedurende de partij steeds sterker werd. Door het goede positionele spel moest Jan uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Erik (0-2).

Buiten de competitie om werden ook nog 2 partijen gespeeld. Daar had Wim Klaassen niet zijn dag. In zijn partij tegen Gerwin Doornink haalde Gerwin al vroeg in de partij een Coup Philippe uit, wat hem op 3 schijven voorsprong bracht. Wim probeerde nog wel wat, maar toen hij nog een fout maakte gaf hij direct op.

André Strooper wist verrassend Erik Oonk te verslaan. Weliswaar mocht André enkele keren terugzetten na een combinatie, maar daarna speelde hij het positioneel sterk uit.

Erik ten Hagen heeft nog wel een lastig programma, maar in 4 wedstrijden mag hij nog minsten 1x verliezen. Daarnaast moet Wim Sonderen bijna al zijn wedstrijden zien te winnen, waardoor de strijd om het kampioenschap beslist lijkt te zijn. De strijd om plaatsing voor het gepromoveerde 1e team voor volgend seizoen lijkt wel zeer spannend te worden. Hiervoor moet men, afhankelijk van het aantal nieuwe topspelers, bij de 1e 2/3 zien te eindigen.