Uitslagen WDV week 43

0
531

Goed spel op het huisdamtoernooi
Op woensdag 26 oktober ging het 2e huisdamtoernooi van WDV van start. Organisator Wim Bennink was er wederom in geslaagd om acht deelnemers achter de borden krijgen. Direct viel het goede spel van de spelers op.

In de eerste ronde incasseerde titelverdediger Marcel Krosenbrink direct al een nederlaag door te verliezen van de buiten mededinging mee spelende Augustin Sawadogo. De pas lid geworden zijnde en daardoor ook buiten mededinging meespelende Paul Hageman werd door Gerwin Doornink op een nederlaag getrakteerd.  Hennie te Brake won overtuigend van Joël Bal. Jochem Mullink en Henk Freriks gaven elkaar geen duimbreed toe en tekenden voor de enige remise.

In de tweede ronde trok de partij tussen Augustin en Gerwin alle aandacht. Beide spelers speelden zeer sterk en gebruikten hun bedenktijd van een half uur geheel. Gerwin kwam in het voordeel, maar had niet voldoende tijd om dit te verzilveren. Met beide vlaggen op vallen werd daarom tot remise besloten. In de partij tussen Jochem en Marcel bediende de laatste zich van een Roozenburgaanval. Toen Jochem een verkeerde voortzetting koos, maakte Marcel het karwei snel af. Hennie had geheel alleen aan de leiding kunnen komen, als hij zijn in de opening verkregen voordeel had uitgebuit. Helaas voor Hennie greep ook hij een keer mis en ging Henk er met de volle buit vandoor. Paul herstelde zich door gedecideerd van Joël te winnen.

Op  9 november volgen ronden drie en vier met Gerwin, Augustin en Henk met 3 punten als koplopers.

WDV nestor Wim Bennink (75) knap derde in het veteranentoernooi van Lent.
wimbMaar liefst 13 spelers uit de B-groep hadden een hogere rating dan Wim. Hiervan liet hij er 11 achter zich. Van de 7 gespeelde wedstrijden won hij er 3 en speelde 4x remise waardoor hij met nog 2 andere spelers op 10 punten eindigde. Op basis van de weerstandpunten eindigde Wim als 3e.
Na 5 ronden stond Wim nog 10e met 6 uit 5. Een eindsprint bracht hem alsnog op het podium.
Zowel in de 6e als de 7e ronde lootte hij een sterkere tegenstander. Beide spelers moesten toezien
dat hun stelling langzaam maar zeker werden gesloopt door de Achterhoekse Toernooitijger. Deze bijnaam kreeg Wim 3 jaar geleden toen hij op het NK voor veteranen na 2 ronden bovenaan stond.

Kleine overwinning voor WDV
Het eerste damteam van WDV moest het in de 3e speelronde opnemen tegen het 2e team van Sinderen. De verwachting was dat WDV dit moest winnen, hoewel de tegenstander enkele degelijke spelers bezit.

Erik Oonk zette WDV al vroeg op het goede spoor. In opening won Erik 2 schijven middels een verlengde haarlemmerzet. Hierna kon Erik de partij geduldig naar een overwinning spelen.
Jan Elgershuizen trof een tegenstander die het spel overzichtelijk wilde houden. Jan kon de druk niet voldoende verhogen op zijn tegenstander waardoor remise overeen gekomen werd.
Kees Spruijt leek goed op weg om de voorsprong uit te breiden. Kees stond de gehele partij goed en combineerde in het middenspel naar een dam. Kees had echter al veel tijd gebruikt en kon mede daardoor niet voorkomen dat zijn dam weer werd afgenomen. Toen de vlag van de klok viel, bleek dat Kees niet de vereiste 50 zetten had gespeeld en noteerde daardoor een nederlaag.
Frits Zegelink moest het in zijn partij hebben van een sterk centrum en zette daarmee zijn tegenstander onder druk. Uiteindelijk bezweek de tegenstander onder de druk en combineerde Frits middels een 3-om-3 naar dam en zette WDV weer op voorsprong.
Thomas Esselink speelde zoals gewoonlijk een aanvallende opening. Dit keer leekt het niet zo goed af te gaan lopen, doordat de stand van Thomas gespleten werd. De tegenstander profiteerde hier niet optimaal van, waarna Thomas zich naar een veilige stand kon ruilen. Het evenwicht werd hierna niet meer gebroken, waardoor Thomas een belangrijk punt voor het team haalde.
In de laatste partij had Erik ten Hagen dus voldoende aan een remise om de teamoverwinning veilig te stellen. Richting het eindspel kreeg Erik een goede stand en kwam in een voordelig eindspel terecht. Zijn tegenstander verdedigde zich echter goed waardoor deze partij in remise eindigde.

Daarmee heeft WDV een zwaarbevochten overwinning geboekt. Volgende week mag WDV weer spelen, dan tegen het sterke Laren.