Veenexcursie Wooldse veen

0
1115
Natuurmonumenten-Zonnedauw-foto-Loes-Belovics

Ga op zondag 7 augustus mee met een prachtige zondagochtendwandeling door het Wooldse veen bij Winterswijk. Geniet onderweg van de rust en de bijzondere planten, die op dit moment te bewonderen zijn.

natuurmonumenten-327De wandeling begint om 9.30 uur en duurt 1,5 a 2 uur. De kosten bedragen € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden (kinderen lid € 4,-, kinderen niet lid € 7,- ). Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.
Hoogveen
Maak kennis met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Ervaar de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos. Ontdek de bewoners van al die verschillende stukjes natuur en leer zeldzame planten kennen. Het Wooldse veen is een gebied voor echte fijnproevers!
Jagende boomvalken en vleesetende planten
In deze tijd van het jaar kan je genieten van de sierlijke duikvluchten van jagende boomvalken. Ze zijn op zoek naar lekkere hapjes boven het veen. Vooral de libellen zijn een geliefd maal van deze snelle jager.  Dat er in Nederland ook planten bestaan die ‘vlees’ eten is minder bekend. Het vleesetende plantje zonnedauw spreekt dan ook tot de verbeelding. Dit plantje ‘vangt’ met kleverige vloeistof, die als dauwdruppeltjes op de bladeren ligt, kleine insecten om ze vervolgens te verteren als lekker hapje.