Veilig thuis wonen

0
320

Alzheimer Café Lichtenvoorde – Zelfstandig en veilig thuis wonen met dementie

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.
Het thema van deze maand is: Zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis wonen met dementie
U wilt zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis wonen. Hoe doe je dat. Wat kun je inzetten om dit te kunnen realiseren en hoe kan domotica ondersteunen bij dementie. Zlimthuis is vanavond te gast en zij staan bekend om hun expertise voor kleine en grote woonoplossingen. Ze hebben een groot assortiment aan producten die gericht zijn op wonen met (beginnende) vergeetachtigheid en dementie. Bijzonder op deze avond is, dat ook een mantelzorger zijn ervaringen deelt over het gebruik van hulpmiddel “Spotter” bij zijn moeder. Spotter is een gebruiksvriendelijke GPS-tracker die men mee kan nemen en waarbij het thuisfront diegene kan volgen. De persoon met de tracker kan ook alarm geven bij nood.
Wanneer: woensdag 22 augustus 2018
Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411