Veranderingen na een beroerte

0
209

Veranderingen na een beroerte/CVA: hoe is dat voor naasten?

VIT-hulp bij mantelzorg organiseert op woensdagavond 14 november om 19.30 uur in Hotel Restaurant Mondriaan in Winterswijk een themabijeenkomst over hoe om te gaan met veranderingen na een beroerte/CVA, hersenbeschadiging na een ongeluk of een hersentumor bij je naaste. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die hiermee te maken heeft.
Een beroerte, in medische termen ook wel CVA genoemd, is als het ware een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Bij hersenletsel ten gevolge van een beroerte/CVA houden veel mensen last van de gevolgen. Dit geldt dikwijls ook voor hersenbeschadiging na een ongeluk, een hersentumor of een andere ziekte. De lichamelijke beperkingen vallen de meeste mensen in de omgeving van de getroffene vaak direct op. Maar vaak zijn er ook diverse ‘onzichtbare’ gevolgen. Dikwijls minder opvallend en soms ook pas na enige tijd duidelijker merkbaar. Bijvoorbeeld sneller of blijvend vermoeid. Sneller overprikkeld. Problemen met concentratie, informatieverwerking of plannen. Verandering qua emoties. Behalve voor de persoon zelf, zijn dit soort gevolgen ook voor naasten dikwijls ingrijpend. Tijdens deze avond gaat Renata Gierkink, Verpleegkundig Specialist Neurologie van het Streekziekenhuis Koning Beatrix in Winterswijk, in op diverse gevolgen en wat één en ander dikwijls betekent voor het dagelijks leven. En hoe ga je bijvoorbeeld om met onwetendheid of onbegrip in de omgeving?

Aanmelden en informatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 14 november in Hotel Restaurant Mondriaan, Parallelweg 72 in Winterswijk en duurt tot ongeveer 21.30 uur.  Inloop vanaf 19.15 uur.
Aan het bijwonen hiervan zijn geen kosten verbonden en koffie en thee krijgt u aangeboden. Aanmelden hiervoor kan bij VIT tel. (0544) 82 00 00, of info@vithulpbijmantelzorg.nl