Vlammenfoto’s bij Ankomm’n

0
247

Voortgezette première vlammenfoto’s bij Ankomm’n 

Zondag 7 juni gaan bij ons vooral het ruime terras maar ook de deeldeuren weer open. Wij begroeten jullie graag weer op onze plek van ontmoeten en onthaasten met lekkere koffie, thee of fris en Anita’s zelf gemaakte gebak, we hebben jullie gemist. Kijk vooral op www.ankommn.nl hoe je gezond kunt blijven ankomm’n. Let op, lunch en ‘groepen’ op afspraak.

We zijn ook blij dat de eigenzinnige,vrolijke sculpturist, ontwerper en fotograaf, Stephan Laarhuis, zijn eerste officiële vuurfoto expositie voortzet tot en met 29 juni. Onder de bevlogen naam Dr.Phldrmauz, spreek uit als dokter vledermaus, heeft Stephan veel verschillende, gepassioneerde foto series gemaakt, steeds zoekende naar zijn eigenzinnige stijl. Eén van die series is deze van zijn vuurfoto’s. Hij heeft bewust gekozen voor deze fotoserie, omdat het hier gaat om een uit nieuwsgierigheid ontstaan fotoproject uit 2012. Voor de kunstenaar persoonlijk, hebben deze foto’s destijds veel vreugde, inzicht en heling gebracht.

Stephan zegt dat deze foto’s een breed spectrum aan tegenstrijdigheden laat zien, een wereld vol dualiteit en polariteit, ontstaan uit één enkele bron, een vuurtje. Komt alles in het echte leven wellicht ook voort uit één enkele bron? Is liefde het antwoord op alles, vraagt Stephan zichzelf af. Menigeen die de foto’s al heeft gezien is oprecht verbaasd, verwonderd en/of geamuseerd. Opmerkingen als: ‘Dit heb ik nog nooit eerder zo gezien’ en ‘Ik wist niet dat een vlam er zo beeldend uit kon zien’, bewijzen dat. Er was ook een geschokte reactie: ‘Doar dreum ik vannacht van’. Je wordt in het hart geraakt worden door de ontwapenende vuurfoto’s van Dr.Phldrmauz. Ze spreken rechtstreeks tot de ziel. De voorstellingen in de foto’s prikkelen de fantasie en lijken ergens te dwalen tussen het goddelijke en het duivelse en tussen grappig en gewoonweg fascinerend.

Eén werk is al verkocht alleen al na het zien van de foto in de krant. Het werk is te koop in elk gewenst formaat en afwerking. Op de ingelijste foto’s zoals die nu op de expositie te zien zijn, kan vanaf een minimumprijs geboden worden en ook voor de kleine portemonnee is er nu een aantrekkelijk aanbod. Komt dat zien en bewonderen. Elke zondag, vanaf 14.00 uur, is Stephan zelf ook aanwezig voor vragen, opmerkingen en een leuk gesprek. Elke bezoeker ontvangt een zelfgemaakte herinnering, als dank voor het bezoek aan de expo. De expositie heet nu, passend na de uitbraak van de coronapandemie, ‘Helende Vlammen’.

Gastgalerij Ankomm’n is gelegen aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Weer open vanaf zondag 7 juni. Openingstijden daarna vr-za-zo-ma van 09.30 – 17.00 uur zataredag en zondag tot 18.00 uur, wil je iets anders bel dan even om af te spreken 06 – 15624314.

He’j tiet van ankomm’n, dan zee’t moar’s! Doo’t heanig an!