Voorstelling afgezegd maar gratis concert Projectkoor

0
327

Pia Douwes zegt voorstellingen A Midwinter’s Tale af wegens ziekte
Pia Douwes moet noodgedwongen de komende voorstellingen van A Midwinter’s Tale afzeggen. ‘Ik ben helaas door ziekte geveld,’ zegt een verdrietige Pia Douwes. ‘Ik vind het ontzettend vervelend, dat ik mijn publiek en alle plaatselijke koren die aan de voorstellingen zouden deelnemen, moet teleurstellen.’ Afgelopen weekend zou Pia aan de 2e helft van de tour in het Amsterdamse DeLaMar theater beginnen, samen met Dimitri Verhoeven en het orkest Maxemillecorde onder leiding van Max Smeets. ‘Ik had hier enorm naar uitgekeken omdat de 1e helft van de shows in het land geweldig waren,’ laat Pia weten. ‘Maar nu ik ziek ben kan ik niet de kwaliteit brengen die ik en het publiek van mij mag verlangen.’ Er wordt bekeken waar en wanneer de afgelaste voorstellingen ingehaald kunnen worden.

Regionaal Projectkoor o.l.v. Elske te Lindert treedt a.s. zaterdag gratis op in Theater De Storm

Maandagavond kreeg Theater De Storm het bericht dat de voorstelling ‘A Midwinter’s Tale’ van Pia Douwes op zaterdag 25 februari aanstaande niet kan doorgaan omdat zij ziek is. Tijdens het concert zou deze musicalster muzikaal begeleid worden door een regionaal projectkoor o.l.v. dirigente Elske te Lindert. In overleg met het theater heeft het koor, bestaande uit maar liefst 70 leden, spontaan aangeboden zaterdag een gratis concert te willen geven als service naar de bezoekers.

Concert
Tijdens dit concert, dat begint om 20.15 uur en ongeveer een uur duurt, brengt het koor een aantal nummers uit het oorspronkelijke programma, waaronder: ‘Ameno’, ‘I’m walking in the air’ (uit de musical ‘Snowman’), ‘Mad world’ van Gary Jules, ‘Go like Eijah’ en ‘Cold as ice’. Daarnaast klinkt er filmmuziek uit ‘As it is in heaven’ en beroemde pianomuziek uit ‘Amélie’.

In een razend tempo heeft de dirigente gezorgd voor twee fantastische solisten. Zo zingt Margo Hengeveld ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij en neemt Riekie Hengeveld de solo ‘California dreamin’ voor haar rekening. Een vleugje Pia mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze avond. Naast de solo’s uit ‘As it is in heaven’, zingt de dirigente zelf het bekende nummer ‘Mijn leven is van mij’ uit de musical ‘Elisabeth’. Ook de muzikale begeleiding is geregeld met Elske te Lindert op vleugel, Han Hofs op drums en Marijn Meijer op viool. De violist brengt tevens de prachtige vioolsolo uit ‘Schindler’s List’ ten gehore.

“Het is altijd heel erg vervelend als een voorstelling niet door kan gaan”, vertelt Ineke van Empel (directeur Theater De Storm). “Voor Pia zelf in de eerste plaats natuurlijk, maar ook voor ons publiek. Onze theaterbezoekers hebben toch op een leuke avond uit gerekend. Daarom vinden wij het werkelijk fantastisch dat een bevlogen dirigente als Elske te Lindert, spontaan aanbood toch te komen optreden. In no time had ze alle koorleden weer compleet en kunnen we onze bezoekers alsnog verwennen met een prachtig concert.”

Reserveren voor concert projectkoor
Alle bezoekers van ‘A Midwinter’s Tale’ zijn voor dit concert persoonlijk uitgenodigd, maar ook overige bezoekers zijn van harte welkom. Wilt u dit (gratis) programma bezoeken? Mail dan uw naam en het aantal personen waarmee u naar het concert gaat naar info@theaterdestorm.nl.

Vervangende datum Pia Douwes
Voor de voorstelling met Pia Douwes zoekt het theater samen met het management én het projectkoor nog naar een vervangende speeldatum. Dit zal hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2018 worden.