Vooruitgang damdebutanten

0
401

Aan het begin van het seizoen was aan de damdebutanten Paul Hageman en Augustin Saouadogo duidelijk gemaakt dat ze dit als een oefenjaar konden beschouwen en dat ieder punt meegenomen zou zijn. Tegen het einde van het seizoen is de geboekte vooruitgang te zien. Augustin Saouadogo wist 2 weken geleden al een punt af te snoepen van Frank ten Hagen en legde deze week de nestor van de vereniging, Wim Bennink (75) , het vuur aan de schenen. Op het bord kwam een klassieke stand te staan waar Augustin gunstiger uitkwam. Ondanks het voordelige eindspel zat er nog net geen winst in. Augustin sloeg hierna een remiseaanbod af, waarna Wim nog moest knokken voor een puntje, dit wist hij door zorgvuldig uitspelen te behalen (1-1).
Paul Hageman is nog niet zo ver als Augustin, maar ook bij hem is de vooruitgang te zien. In zijn partij tegen Thomas Esselink kwam hij positioneel sterker te staan en liet hij zijn tegenstander behoorlijk zweten, die een schijf dreigde te verliezen. Tot opluchting van Thomas overzag Paul later in de wedstrijd een combinatie, waardoor Thomas naar dam kon combineren en nog wist te winnen (0-2). Kampioen Erik ten Hagen had het ditmaal niet zo moeilijk tegen Wim Sonderen, die vroeg in de partij in de fout ging en daardoor één schijf verloor middels een 2 om 3. Toen Erik later in de partij middels een combinatie doorbrak naar dam was het al snel uit (2-0).Na (tijdelijke) offers aan beide kanten kwam Frank ten Hagen iets meer naar voren te staan dan Jan Elgershuizen, waardoor hij licht voordeel had. Hij kwam in een remiseachtige stand eerder op dam en probeerde nog de winst te behalen, maar Jan had al een remisevariant gevonden en speelde geroutineerd naar gelijkspel (1-1). Wim Klaassen en Kees Spruijt leerden twee bezoekende huisdammers de kneepjes van het vak.
In de laatste wedstrijden is er nog volop strijd voor de podiumplekken. Volgende week staan de uitgestelde halve finales van de BijHillen-cup op het programma. De stand: