Vrijwilligerspunt zoekt Maatjes!

0
310
Foto Daniël Hoitink

Wat is een Maatje? Maatjes/mentoren/coaches zijn betrokken vrijwilligers die tijdelijk het leven van een ander verrijken. Maatje is een verzamelnaam voor alle initiatieven waarbij een vrijwilliger als coach, mentor of Maatje een-op-een gekoppeld wordt aan iemand die even wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft

Foto: Rehaab Alkhazraji

Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn Maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of Maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer Maatjes. Dus als je iets wil doen voor een ander kun je Maatje worden. Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun wekelijkse, of tweewekelijkse ontmoetingen.
Ook via het Vrijwilligerspunt kan iedereen het maatjesproject vinden dat bij hem past. Maatjesprojecten lopen via verschillende organisaties die allemaal Maatjesinitiatieven opstarten. Zij vormen het hart van maatjeswerk.

In Winterswijk hebben we het project Goede Buur. Goede Buur brengt een nieuwkomer in contact met een Winterswijker. Dit maatjesproject zorgt voor een goede bemiddeling en houdt rekening met de wensen van de vrijwilliger. Meld je aan bij aweerkamp@winterswijk.nl of bij mwieskamp@winterswijk.nl en zij zoeken voor jou een maatje op maat. Zodra er een match is, ontmoet je deze persoon onder begeleiding van Ans of Monique. Als het dan klikt, worden jullie Maatjes! En vergeet niet dat als je iemands maatje wordt iedereen daar beter van. Naast het Maatjesproject zijn verschillende organisaties nog op zoek naar vrijwilligers.

Stichting Kunstoer:
Zoekt voor zaterdag 19 mei van 14 tot 17 uur en zondag en maandag 20 en 21 mei van 11 tot 17 uur vrijwilligers voor verschillende locaties.
Stichting Waardevol Cultuurlandschap Winterswijk (WCL)
Zoekt klussers maar ook vrijwilligerscoördinatoren en communicatie vrijwilligers.
Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk, Torenstraat nr 9. Telefoonnummer 0543 200026. E-mail: info@vpwintereswijk.nl