Wandel erop los, in je uppie

0
314
Foto Pixabay.com

Binnen sporten is uitgesloten, de voetbal ligt op z’n gat. Hoe blijf je in beweging? Door te wandelen.

Wandelen in de Zwitserse bergen, hiken in Ierland. Dit soort vakanties zijn populair voor wie graag wandelt. Urenlang of zelfs dagenlang op pad met eigen proviand mee, weggestopt in een Rains backpack. Het is voor veel mensen een topvakantie. Nu vakantie vieren in het buitenland verder weg lijkt dan ooit, moeten we onze creativiteit gebruiken en er een draai aan geven als we toch die wandelschoenen aan willen trekken.

Er is namelijk een groot aantal wandelliefhebbers in Nederland. Om toch je kilometers te maken en in vorm te blijven, kun je nu prima in eigen land aan de wandel te gaan. Met gepaste afstand uiteraard. Dat hoeven geen ellenlange tochten te zijn. Je kunt met een Cowboysbag met daarin een flesje water, boterhammen en een energiereep ook gewoon gaan. In je uppie of hoogstens samen, kom je een heel eind. Gewoon in je eigen omgeving.

Ga eens wandelend naar kantoor

Een andere mogelijkheid is, wandelend naar kantoor gaan. Dan draag je je laptop mee in de laptop rugzak. Woon je flink wat kilometers van kantoor dan kun je die wandelend afleggen en daarmee je conditie op peil houden. Goed voor de weerstand en voor je humeur.

Wie maar een klein stukje van het werk woont, kan de route veranderen en wat extra kilometers pakken. Zo wordt de route naar het werk je sportmoment. Dat zijn twee vliegen in één klap en je wordt er een fitter en opgeruimder mens van.

Kant-en-klare routes

Het is overigens heel goed mogelijk om wandelroutes te volgen die uitgestippeld zijn. Word je ook nog eens geattendeerd op fraaie plekken, een stukje historie of de natuur. Er zijn heel veel sites die wandelroutes tonen. Maak daar gebruik van. Ook zijn er apps die je op pad sturen.

Weerstand verhogen? Beweeg, eet, slaap

De laptoptas staat werkloos in de gang, want je werkt thuis. Je mist dan net dat stukje fietsen, die wandeling naar het station en nu de sportschool ook nog dicht is, is ‘zitten’ je dagelijkse bezigheid. Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Natuurlijk moet het werk gedaan en als je dat thuis kunt voortzetten is dat alleen maar fijn. Daarentegen is het belangrijk dat je in beweging blijft. Hoe?

Door een work-out te doen op een matje in de huiskamer. Er worden via social media enorm veel work-outs getoond. Doe mee en leef je uit. Daarnaast is het belangrijk dat je af en toe een flinke portie frisse lucht inademt. Een blokje kan nog steeds en is de manier om jezelf letterlijk wat lucht te geven. Maak daar eens een flinke wandeling van. Handtas dames om de schouder en gewoon nog een paar kilometer verder doorlopen. Daar word je niet minder van. Sterker nog. Dat verhoogt je conditie en zeker ook je weerstand. Want daar is momenteel allemaal om te doen. Die weerstand zorgt ervoor dat je niet vatbaar bent voor ziekmakende virussen. En je hebt dat zelf voor een groot deel in de hand.

Alles voor een gezond lijf

Naast bewegen zijn goed slapen en goed eten heel belangrijk. Goed eten doe je door gezond te eten. Ervoor te zorgen dat je regelmatig eet, voldoende vitamines binnen krijgt en misschien zelfs wel wat extra groenten neemt. Graai niet in je handtas naar die snacks. Suikerbommen werken averechts. Kies in plaats daarvan voor fruit en drink voldoende water. Alles voor dat gezonde lijf.
Goed slapen is ook een aspect waardoor je lijf kan herstellen, groeien en weerstand kan opbouwen. Op tijd naar bed en op tijd opstaan, werken meestal het beste. Breng er structuur in, zodat je lijf went aan deze tijden. Wie thuiswerkt kan de neiging hebben later te beginnen. Eigenlijk is het beter om gewoon op tijd aan de slag te gaan. Wekker zetten, opstaan, douchen, goed ontbijten, beetje rekken en strekken en go!

Foto Pixabay.com