Wandeling Wooldse Veen

0
391
Wooldse Veen Foto-Janine Pelgrum

Zin in een bijzondere zondagochtendwandeling?

Ga dan op zondag 8 juli mee met de boswachter op een bijzondere tocht door het Wooldse veen, bij Winterswijk. Geniet onderweg van de rust en de bijzondere planten en dieren, die op dit moment te bewonderen zijn. De wandeling begint om 9.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten bedragen € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden (kinderen lid € 4,-, kinderen niet lid € 7,- ). Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/agenda

Zonnedauw PR Natuurmonumenten

Libellen en vleesetende planten
In het natte veengebied vliegen op dit moment volop libellen. Algemene soorten als de keizerlibel, maar wie weet laat ook de zeldzame hoogveenglanslibel zich zien. De boomvalk is een vogel die zich graag voedt met libellen en je kunt hem boven het Wooldse Veen dan ook regelmatig zien. Op de grond zijn planten als lavendelhei, vossebes en het vleesetende plantje zonnedauw te bewonderen. Zonnedauw ‘vangt’ met kleverige vloeistof, die als dauwdruppeltjes op de bladeren ligt, kleine insecten om ze vervolgens te verteren als lekker hapje. Kortom en mooie periode om het veen in te gaan!

Viervleklibel-Janine Pelgrum Natuurmonumenten

Levend hoogveen
Zo maak je tijdens deze wandeling kennis met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Je ervaart de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos en ontdekt de bewoners van al die verschillende stukjes natuur en leert zeldzame planten kennen. De boswachter weet er boeiend over te vertellen.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op facebook Achterhoek Natuurmonumenten.