Wandeling Wooldse Veen

0
198
Wooldse Veen Foto-Janine Pelgrum

Heeft u zin in een bijzondere zondagochtendwandeling? Kom dan op zondag 5 augustus mee met de boswachter op een tocht door het Wooldse veen, bij Winterswijk. Geniet onderweg van de rust en de bijzondere planten en dieren van dit unieke hoogveengebied. De wandeling begint om 9.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten bedragen € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden (kinderen lid € 4,-, kinderen niet lid € 7,- ). Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/agenda

Levend hoogveen
U maakt tijdens deze wandeling kennis met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Geniet onderweg van de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos, ontdek de bewoners van al die verschillende stukjes natuur en leer zeldzame planten kennen. De boswachter weet er boeiend over te vertellen.

Zonnedauw met vlinder foto: Natuurmonumenten L.Belovics

Libellen en vleesetende planten
Het is een mooie tijd om het Wooldse veen in te gaan. In het relatief natte veengebied vliegen op dit moment volop libellen. Algemene soorten als de keizerlibel, maar wie weet laat ook de zeldzame hoogveenglanslibel zich zien. De boomvalk voedt zich graag met libellen en hij wordt dan ook regelmatig gezien boven het Wooldse Veen. Op de grond zijn planten als lavendelhei, vossebes en het vleesetende plantje zonnedauw te bewonderen. Zonnedauw ‘vangt’ met een kleverige vloeistof, die als dauwdruppeltjes op de bladeren ligt, kleine insecten. Het plantje voedt zich vervolgens met de voedingsstoffen die bij het verteren van het insect vrijkomen.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op facebook: Achterhoek Natuurmonumenten.