WDV in wachtkamer

0
364

Voor WDV stond de laatste competitiewedstrijd op het programma, tegen Zevenaar. Dankzij een goede reeks van zes overwinningen en verrassend puntverlies van concurrenten, kan WDV zich nog mengen in de titelstrijd. Daarvoor moest er minimaal 8-4 gewonnen worden.
WDV begon goed aan de wedstrijd en op enkele borden kregen WDV’ers een voordelige stand. Wim Sonderen trok ten aanval en maakte de stand gecompliceerd door ‘Partie Bonnard’ te spelen. De tegenstander kon het niet meer overzien, waarna Wim met een fraaie combinatie op dam kwam en de partij won. (2-0) Erik Oonk leek op zijn beurt een iets mindere stand te hebben. Erik kwam echter niet in de problemen en hield een gelijkwaardige stand over. De tegenstander dacht echter te combineren, maar verbeelde een schijf op de verkeerde plek en gaf zodoende drie schijven weg met winst voor Erik. (4-0)
Jan Elgershuizen leek ook goed op weg, aangezien hij vanuit de opening het centrum stevig in handen had. In het middenspel kwam Jan door een paar mindere zetten echter zelf in de problemen. Gelukkig voor Jan speelde zijn tegenstander het niet helemaal nauwkeurig en kon ontsnappen naar remise. (5-1) Kees Spruijt speelde een spannende opening, maar na een afwikkeling werd de stand wat rustiger. Kees kon echter profiteren van een onnauwkeurigheid van de tegenstander. Door een eenvoudige forcing won Kees een schijf. Aangezien er ook een goede stand over hield was het uitspelen naar winst een koud kunstje voor Kees. (7-1)
De partij van Frank ten Hagen ging gelijk op. Frank en de tegenstander speelden beider op combinaties, maar doorzagen elkaar steeds. Richting het einde van de partij probeerde Frank door middel van combinaties nog op winst te spelen, maar het evenwicht werd niet verbroken. (8-2)
Erik ten Hagen nam vroeg in de partij een voorpost, waarna zijn tegenstander veel tijd inversteerde om de aanval tegen te spelen. Daardoor kwam de tegenstander snel in tijdnood, waarna Erik geleidelijk beter kwam te staan. Uiteindelijk veroverde Erik het centrum en zette de tegenstander vast en won de partij. (10-2)

Door deze overwinning neemt WDV (tijdelijk?) de koppositie in de competitie over. Komende week speelt Sinderen echter haar laatste wedstrijd. Puntverlies voor Sinderen is noodzakelijk voor WDV. Gezien het verloop van de laatste speelrondes kan dan ook gesproken worden over een Zinderend slot.