WDV kan niet stunten

0
269

WDV moest het in de 5e speelronde opnemen tegen damreus Huissen. Huissen is de laatste 5 jaar kampioen geworden in de Gelderse Hoofklasse, dus was bij aanvang van de wedstrijd zwaar favoriet.

WDV ging de strijd niet uit de weg en speelde een aantal spannende partijen waarbij de WDV’ers niet veel onder leken te doen. Mark Sanders speelde op het 1e bord een gelijkwaardige partij en speelde remise. WDV kwam toch op achterstand. Bij een afwikkeling zat een naslag in de stand waardoor Erik één schijf achter kwam. Zonder compensatie kon Erik de nederlaag voorkomen. Theo Stoverinck was dichtbij om de achterstand ongedaan te maken. Theo bereikte een voordelig eindspel, maar door nauwkeurig spel kon zijn tegenstander nipt remise afdwingen. Ondertussen kende Kees Spruijt de openingstheorie beter dan zijn (grootmeester) tegenstander en stond goed. Kees liet miste echter een goede voortzetting en kwam wat in de verdrukking. Het eindspel werd door zijn tegenstander nauwkeurig gespeeld waardoor Kees moest opgeven.

Henk Sonderen speelde ook een spannende partij, maar werd langzaam weggedrukt. Henk verloor een schijf in het middenspel en verloor ook zijn partij. Voor WDV deed Erik ten Hagen met een overwinning wat terug. Daarbij had Erik over geluk niet te klagen. In een nadelige stand blunderde zijn tegenstander door een 2-om-3 combinatie over het hoofd te zien, waarna Erik in een overmachtseindspel won. Om de achterstand recht te trekken, was dit niet genoeg. Wim Bennink had het namelijk al moeilijk. Zijn tegenstander kreeg langzamerhand belangrijke velden onder controle en bracht Wim een nederlaag toe door hem vast te zetten. Ook Gerard Korten kwam wat onder druk te staan. Gerard wist echter door te breken naar dam en stelde daarmee keurig remise veilig. Al met al verloor WDV terecht. De 11-5 nederlaag was echter wel wat geflatteerd. Met 6 punten uit 5 wedstrijden staat WDV nog wel keurig in het linker rijtje.
Gedetailleerde uitslagen: