Week v/h landschap & bustocht

0
138
Zwijnen foto Gerrit van Vemde

Week van het Landschap, mooi dichtbij

De provinciale Landschappen organiseren in de herfstvakantie de Week van het Landschap. Een week vol activiteiten voor jong en oud om de natuur en cultuur in de eigen omgeving te verkennen en te beleven.

Ook Geldersch Landschap & Kasteelen doet mee. Van 13 t/m 28 oktober haakt de stichting aan met tal van excursies in de natuurterreinen en op de landgoederen in de hele provincie. Variërend van wildkijk excursies, paddenstoelenwandelingen, lange dagwandelingen, een bustocht tot een ontdekkingstocht voor kinderen en een appeltjesworkshop. Kijk voor meer informatie t.a.v. tijden, prijzen en het volledige programma op www.glk.nl

Lange dagwandeling-wandelschoenen-foto Geldersch Landschap Kasteelen

Herfstbustocht door de Achterhoek

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt liefhebbers op zaterdag 13 oktober mee met de bus door de Achterhoek. De tocht gaat via Zutphen naar De Radstake in Heelweg. Hier kunnen niet-treinreizigers ook aanhaken. Bij De Radstake wordt iedereen welkom geheten met koffie/thee, waarna de eigenlijke excursie door het coulisselandschap zal beginnen. Via Aalten rijdt de bus naar het buurtschap de Haart om bij de museumboerderij van familie Te Bokkel te genieten van het boerenleven in vroeger tijden.

Paddestoel: Gewimperde Aardster – foto Ruud Knol

Daarna wordt de tocht vervolgd naar Winterswijk Ratum. In dit tegen de Duitse grens gelegen gebied zal men enkele fraaie oude Scholtenboerderijen zien. Ook de bekende steengroeve kan men op een afstand bekijken. Na dit unieke buurtschap bezocht te hebben rijdt de bus naar Restaurant Bekendelle in Het Woold voor een lunch. Via Bredevoort gaat de tocht terug naar De Radstake voor een hapje en een drankje. Tot slot brengt de bus de reizigers weer naar Zutphen. Het belooft een mooie dag te worden! Deze busexcursie is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Rollators kunnen wel mee, maar u moet wel in staat zijn om enkele stukken te lopen.

Start: om 09.00 uur vanaf station Zutphen uitgang de Mars (achterzijde) of om 9.45 uur vanaf de parkeerplaats van De Radstake, Twenteroute 8, 7055 BE Heelweg. Einde om 16.15 uur (Radstake) en 17.00 uur (Zutphen). Deelname: 59,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 54,00 euro p.p. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen of (026) 355 25 55. Informatie: Frits de Bruijne, tel. 06 – 53 680 644.

Bustocht-foto Arie de Knegt