Week van Ons Water

0
151

Bezoek de Week van Ons Water in Arnhem, Lichtenvoorde en Zutphen!

Meer weten over hoe we ons in het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel beschermen tegen overstromingen en hoosbuien en wat je zelf kunt doen? Bezoek dan tussen 18 en 25 oktober de landelijke Week van Ons Water. Jong en oud kunnen tijdens deze week meedoen aan leerzame en verrassende activiteiten, waaronder ook in Zutphen, Lichtenvoorde en Arnhem.

De landelijke Week van Ons Water wordt twee keer per jaar georganiseerd en is bedoeld om mensen bewuster te maken van water. Want schoon, veilig en voldoende water is niet vanzelfsprekend. Dit najaar staat de Week van Ons Water in het teken van waterveiligheid. Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen overstromingen en regen? In het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel vinden de volgende activiteiten plaats:

Zutphen
In Zutphen verzorgen Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente woensdag 18 oktober gezamenlijk een excursie over het project Rivier in de Stad. In dit project wordt door aanpassingen aan en rond de IJsselkade de relatie tussen de IJssel en de binnenstad van Zutphen verbeterd en gelijktijdig de waterveiligheid van Zutphen vergroot. De excursie start om 15.00 uur bij het IJsselpaviljoen, is gratis en duurt ruim een uur. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Aanmelden kan via communicatie@wrij.nl. Meer info: www.wrij.nl.

Lichtenvoorde
In Lichtenvoorde is zaterdag 21 oktober in samenwerking met de gemeente Oost Gelre de Dag van het Water Oost Gelre. Kom tussen 10.00 en 15.00 uur naar een van de gratis activiteiten op het gemeentehuis! Je kunt ook de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Boschlaan bezoeken of mee met een excursie naar de klimaatbestendige wijk Flierbeek. Meer info: www.wrij.nl en www.oostgelre.nl

Arnhem
In het Watermuseum in Arnhem kunnen de jongste bezoekers van 18 tot en met 25 oktober meedoen aan het spel ‘Als ons water stijgt’. Want: wat neem je mee naar zolder als bij een overstroming ook jouw huis komt blank te staan?
Het museum biedt bezitters van een smartphone daarnaast een interactieve 30 minuten durende waterquiz die je kennis test over wateroverlast en waterveiligheid. Wie nóg meer over wateroverlast en waterveiligheid te weten wil komen, kan vervolgens aan de slag met museumopdrachten waarbij een leuke prijs gewonnen kan worden. Meer info over tijden en entreeprijzen: https://www.watermuseum.nl/week-van-ons-water.