WUh PR week 49

0
275

Activiteiten WUh krijgen steeds meer vorm!

Deze week worden de volgende vrijwilligers gezocht.

Speelgoedbank!
Nu de Speelgoedbank een vaste plek bij WUh gaat krijgen is men op zoek naar vrijwilligers. Men is op zoek naar mensen die het kind in zich nog lang niet kwijt zijn, maar het werk daarnaast wel op professionele manier aan willen pakken. Ben je bekend met de leer en denkprocessen van verschillende leeftijdcategorieën of misschien vindt je het gewoon heerlijk om met kinderen bezig te zijn meldt je dan aan bij het Vrijwilligerspunt.

Careaz thuiszorg zoekt een maatje!
Voor een cliënte is men op zoek naar een vrijwilliger die af en toe met mevrouw leuke dingen wil ondernemen. Mevrouw is rolstoelafhankelijk. Ze heeft een echtgenoot die ook hulpbehoevend is. Mevrouw kan niet alleen naar buiten met de rolstoel. Aanmelding via het Vrijwilligers
Stichting Winterswijk Wonderland!
De Stichting is in de periode van 15 december tot 7 januari op zoek naar vrijwilligers. Samen met het team ga je gestalte geven aan Winterswijk Wonderland. Dagen en tijden van inzet worden onderling afgesproken. Belangrijk is het dat je enthousiast en vriendelijk bent. Daarnaast is het belangrijk dat je goed met kinderen om kunt gaan.

Voor deze vacatures, maar ook als je naar een leuke, leerzaam invulling van je vrije tijd zoekt, kun je contact opnemen met het Vrijwilligerspunt. Het Vrijwilligerspunt is gevestigd in het pand van WUh aan de Torenstraat nr 9.

AZC ers en HSF Logistics regelen “verhuizing”.
Afgelopen donderdag kon de Winterswijkse Uitdaging haar “bestelling” van materialen en spullen bij het oude provincie huis in Arnhem in ontvangst nemen. HSF Logistics regelde samen met een aantal bewoners van het AZC de verhuizing. Een viertal bewoners afkomstig uit Kosovo, Afghanistan, Irak en Senegal hadden in no time de spullen uit het acht verdiepingen tellende Provinciehuis in Arnhem gehaald en in de klaarstaande vrachtwagen van HSF geladen. Het lossen bij de WUh ging sneller. De heren van het AZC maakten er een ware sport van. Het bestelde meubilair was binnen een half uur uitgeladen. Afrin, Sadat, Ahmed en Mama boden hun hulp maar al te graag aan. Voor de vier AZC ers was dit vrijwilligerswerk een waar uitje waar echter wel aangepakt moest worden. Dit was volgens hennog eens iets anders dan niets doen op het AZC. Inmiddels hebben de heren zich ook al gemeld voor de schoonmaak van de WUh. Op Sinterklaasdag gaan zij samen met mensen van TipTip schoonmaakbedrijf aan de slag om het pand van binnen schoon te maken. Daarnaast hebben zij zich ook al aangeboden om na de schoonmaak de bureaus, vergadertafels, stoelen en kasten op de plaats te gaan zetten. Graag zetten ook zij zich in voor het goede doel in Winterswijk. Daar kan menig Nederlander nog iets van leren.