Wereld Alzheimer Dag

0
249

Walzheimercafé in Groenlo, een dansavond voor Wereld Alzheimer Dag in Groenlo

Voor iedereen die te maken heeft met dementie of daarin geïnteresseerd is, organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland op vrijdag 21 september een dansavond onder de naam Walzheimercafé in De Mattelier in Groenlo. Onder leiding van Audrey Veldkamp kunnen de beentjes van de vloer. De toegang is gratis. Met deze muzikale ontmoeting geeft de afdeling haar invulling aan Wereld Alzheimer Dag en wordt georganiseerd door de vrijwilligers van het Alzheimer Café in Lichtenvoorde.

Dansen op muziek uit de jaren ’60 en ’70
De dansavond is voor jong en oud, voor echtparen maar ook voor mensen met dementie en andere naasten die graag eens weer terug naar de dansavonden van vroeger willen. Kortom, voor iedereen die een muzikaal avondje uit wil. De theaterzaal in De Mattelier wordt ingericht als danszaal. Audrey Veldkamp van dansschool Vieberink in Aalten weet mensen van alle leeftijden te helpen en te motiveren om te dansen, ook mensen die minder mobiel zijn. Bij de entree wordt u verwelkomd door zangkoor Diva’s aan Huis.

Wereld Alzheimer Dag
Wereld Alzheimer Dag is de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de hersenaandoening dementie. Veel mensen hebben met deze ziekte te maken en dat worden er in de toekomst alleen maar meer. Daarom organiseren wij dit avondje uit voor iedereen die met dementie te maken heeft – en dat zijn wij allemaal, nu en in de toekomst.

Toegang en aanmelden
De entree is gratis. U krijgt bij binnenkomst een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden. Andere drankjes kunt aan de bar kopen.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar oostgelderland@alzheimer-nederland.nl of door te bellen naar 06 1351 4411. Aanmelden hoeft niet per se, maar u helpt daarmee de vrijwilligers om een inschatting te maken en voldoende koffie, thee en gebak klaar te zetten. Bedenkt u op het laatste moment dat u wilt komen, dan is dat geen probleem. Iedereen is welkom!
Wanneer: vrijdag 21 september 2018
Waar: S.C.C. De Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411