Werkplaats voor burgerinitiatieven

0
713

Gelderse primeur voor Winterswijk met eigen werkplaats voor burgerinitiatieven. iWorkspace gaat in de bibliotheek goede ideeën van bewoners ondersteunen
Waar bewoners vaak mooie plannen hebben om iets op te zetten of te organiseren, komen ze in de praktijk al gauw een aantal hobbels tegen waardoor het enthousiasme verdwijnt en het idee in schoonheid sterft. ‘Dat is zonde’, vinden ze bij Spectrum, een adviesorganisatie in het sociale domein. Daarom worden er door heel Gelderland werkplaatsen in de bibliotheek ingericht, waar bewoners met een leuk idee of initiatief aan kunnen kloppen voor ondersteuning. Winterswijk heeft de primeur met de opening van de eerste iWorkspace in Gelderland.

Adviseur
Een adviseur zal in de bibliotheek aan de Parallelweg tal van goede initiatieven ondersteunen. Dio Simmelink, coördinator van iWorkspace Gelderland, geeft aan dat er veel mogelijk is: “De adviseur is de schakel tussen het idee en de mogelijkheden. Mensen kunnen er terecht voor bepaalde kennis,  voor een relevant netwerk of voor een antwoord op financiële vragen”. Daarnaast zullen er regelmatig thema-avonden georganiseerd worden over nuttige onderwerpen.

Netwerk
Door een terugtrekkende overheid wordt er steeds meer verwacht van de burger. Ook in Winterswijk is dit het geval. Spectrum en de bibliotheek hopen met iWorkspace een bijdrage te kunnen leveren aan een sterk en zelfstandige gemeente. Uiteindelijk moet er een netwerk van iWorkspaces in Gelderland ontstaan, waar de bewoners de vruchten van plukken Op woensdag 4 november om 16:00 zal de iWorkspace feestelijk geopend worden door wethouder Wim Aalderink. Iedereen is welkom om de opening in de bibliotheek bij te wonen. Wil je meer informatie ga dan naar www.iworkspace.nl of mail naar winterswijk@iworkspace.nl. iWorkspace is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwillige adviseurs. Interesse? Stuur een mailtje met je CV naar dio@iworkspace.nl.

Over Spectrum
Spectrum, partner met elan, is een adviesorganisatie actief op het brede sociale domein, met als missie: ‘Ondernemend partner voor beter samenleven’. We verbinden organisaties, doelgroepen en partners. Versterken de mogelijkheden van mensen en organisaties door talenten te benutten en ieders kracht aan te boren. Wij geloven in sociaal bewegen. Door te verbinden en te versterken komt de samenleving in beweging en komen we tot succesvolle processen.

Als innoverende organisatie signaleren, exploreren en ontwikkelen wij samen met onze klanten en relaties nieuwe oplossingen voor maatschappelijke dilemma’s. Onze expertise en breed netwerk zetten wij lokaal, regionaal en landelijk in.
Als partner richten wij ons op uw vraag. We bedenken samen met u de beste, duurzame oplossingen, bieden handvatten en nieuwe inzichten. Dat doen wij met bezieling vanuit onze betrokkenheid. Kortom; met elan! Voor meer informatie zie www.spectrumelan.nl

Over iWorkspace
iWorkspace is als concept gestart in Overijssel door Arcon. Het is een netwerk van verschillende werkplaatsen waar bewoners met goede ideeën ondersteund worden. Gelderland is na Overijssel de tweede provincie die met dit concept gaat starten. In Overijssel is het inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van 20 plaatsen en is nog steeds groeiende.

De hoofdregel van iWorkspace is: het idee is en blijft van de burger! iWorkspace verbindt mensen met leuke ideeën aan allerlei mogelijkheden, zoals andere medeburgers voor het realiseren van het idee, organisaties om bepaalde kennis binnen te halen, studenten om mee te denken maar ook geld van subsidies en fondsen om het idee uit te voeren. De hoofdregel is: het idee is en blijft van de mensen, daar sleutelen we niet aan. iWorkspace is er vooral om te verbinden, coachen en ondersteunen. Voor meer informatie kijk op www.iworkspace.nl en de bijgevoegde folder.