Winterdrums 2016!

0
962

Zevende editie van grootste slagwerkfestival in Nederland
Op zondag 31 januari vindt in Winterswijk voor de 7e keer het grootste slagwerkfestival van Nederland plaats. Muziekvereniging Excelsior en Slagwerkspeciaalzaak Interdrum organiseren het spetterende slagwerkspektakel: Winterdrums 2016!
Steengroeve Theater topact The Loud Crowd
Maar liefst 10 slagwerkensembles verzorgen een non-stop programma van 12:00 tot 17:00 uur op twee verschillende podia in theater “de Storm”. Topact deze middag is “The Loud Crowd”, bekend van hun optreden in Steengroeve Theater Winterswijk afgelopen zomer. De slagwerkers van The Loud Crowd gebruiken alles wat los en vast zit om een spetterende show neer te zetten. Het blijft iedere keer weer een verrassing wat ze meenemen om de zaal op z’n kop te zetten. Dit optreden zullen o.a. Japanse “taiko drums” voorbij komen.
excelsiorExcelsior maakt muziek zonder instrumenten
De slagwerkgroep van Muziekvereniging Excelsior pakt deze editie van Winterdrums extra uit. Zo brengen ze een popsong in een slagwerkjasje en komt er een grote diversiteit aan niet alledaags slagwerk ten tonele. Ook zal blijken dat je zonder instrumentarium toch muziek kunt maken door zogeheten “body percussion”.
Beltrum rockt met Rage Against the Machine
Concordia Beltrum gaat de ruige kant van slagwerk laten horen in een bekend rocknummer van de band Rage Against the Machine. Samen met een zanger rocken de slagwerkers het dak er af! De andere deelnemers deze middag zijn KWOV, Eendracht Winterswijk, Sophia’s Lust Ruurlo, Amicitia Rietmolen, Advendo Lochem, Antonius Vragender en Volharding Beek. Samen brengen zij uiteenlopende slagwerkmuziek ten gehore, van melodisch tot ritmisch en van intiem tot bombastisch. Dit maakt de middag tot een veelzijdige en spectaculaire slagwerksensatie.
Entree slechts 5 euro
Kaarten à €5,- zijn verkrijgbaar via www.theaterdestorm.nl of aan de kassa. Theater de Storm is zondag 31 januari open vanaf 11.30 uur. Door de festival opzet is het de hele middag mogelijk om vrij in en uit te lopen. Kijk voor informatie op www.interdrum.nl of www.excelsior-winterswijk.nl.

Winterdrums 2016 - flyer voor