Woold schooldamkampioen

0
155

Afgelopen woensdag streden 8 teams om het schooldamkampioenschap van Winterswijk. In twee poules werden de poule wedstrijden gespeeld door teams die uit vier spelers bestonden.

De 2 winnaars van de voorrondes waren ’t Waliën (kampioen van vorig jaar) en school Woold. Na een spannende wedstijd wist het Woold de wedstrijd met 6-2 te winnen. Zij mogen zich een jaar lang de kampioen van Winterswijk noemen.
Om de derde en vierde plek werd gestreden door de teams van De Vlier en Kotten. De wedstrijd eindigde in 4-4 maar omdat De Vlier op het eerste bord gewonnen had werden zij derde. Alle drie teams zijn uitgenodigd om op 11 januari a.s. mee te doen aan de halve finale van Gelderland.

Op de plaatsen 5 t/m 8 eindigden de teams van de Emmaschool 1 & 2, het Woold 2 en Julianaschool.

De speciale damsets waarop gespeeld werd en die cadeau werden gedaan aan de prijswinnaars

Tijdens de prijsuitreiking bedankte de voorzitter van de Winterswijkse Damvereniging, Jan Elgershuizen, voetbalvereniging Trias voor het beschikbaar stellen van de speelruimte. Naast dat de bekers aan de eerste 3 uitgereikt werden, kregen de spelers van het winnende team allen een damspel met een speciale uitnodiging om deel te nemen aan de nieuwe jeugdgroep die aanstaande woensdag start. Deze prijs was er overigens ook voor alle topscorers van elk team.
Vanaf woensdag 27 november start WDV dus ook weer een gratis jeugdgroep. In 10 gratis damlessen laten we zien hoe leuk, gezellig en spannend dammen is. Naast de speciaal uitgenodigden zijn ook andere enthousiaste jeugddammers welkom. De damlessen worden gegeven van 18:30 uur- 19:30 uur in ‘t Hakkie, speeltuin Hakkelerkamp. Meer informatie zie: www.damclubwinterswijk.nl

Rustige damclubavond

Op woensdag 20 november waren vanwege diverse afmeldingen enkel 5 damborden nodig. Ondanks het geringe aantal wedstrijden gebeurde er toch weer bijzondere dingen achter de borden.

In de partij tussen Wim Sonderen en Gerwin Doornink besloot Wim namelijk het riskante en spannende speltype Partie Bonnard aan te gaan. Het zag er kansrijk uit, maar Wim verkeek zich een aantal zetten later en kwam één schijf achter te staan. Gerwin kwam hierdoor winnend te staan, maar buitte dit niet uit. Toen hij later nog een lokzet overzag, wist Wim alsnog te winnen 2-0.

In de partij tussen Erik ten Hagen en nestor Wim Bennink was Erik in wat kansrijkere positie gekomen, maar was een gelijkspel zeker nog mogelijk. Wim dacht echter zo diep na, dat hij vergat op zijn resterende tijd te letten en verloor op de klok. Iets wat hem in al die damjaren zelden is overkomen 2-0.

Daarentegen kregen Erik Oonk en Frank ten Hagen geen echte kansen. Toen in het eindspel beiden naar dam gingen werd remise overeengekomen 1-1.

De 30-minutencompetitie levert altijd speciale partijen op, hiervoor speelden: Theo Stoverinck, Gijs Dreijers, Kees Spruijt en Augustin Saouadogo hun partijen. De uitslagen: Theo – Gijs 2-0, Kees – Augustin 2-0, Augustin – Gijs 2-0 en Kees – Theo 0-2.

Voor het bepalen van de stand in de 30-minutencompetitie wordt er rekening gehouden met de speelsterkte van de spelers. Theo doet daardoor deze week goede zaken met zijn zege tegen Kees. In de onderlinge competitie doen Wim en Erik goede zaken, maar zijn verder weinig verschuivingen zichtbaar.