WUh, PR week 48

0
651

De Pronsweide is op zoek naar een vrijwillig(st)er voor de rummikub op de dinsdagmorgen van 10.00 – 11.30 uur. In het grand café van Pronsweide spelen een aantal bewoners rummikub. De taak van de vrijwilliger is het schenken van koffie/thee, ondersteunen bij het rummikub en een gezellig praatje maken.
Bibliotheek Oost Achterhoek zoekt vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersten en die een groot inlevingsvermogen hebben. Vindt u het leuk om één dagdeel van twee uur de mensen van de bibliotheek te ondersteunen meldt u zich dan bij het Vrijwilligerspunt aan.

Een echtpaar nieuwkomers wil graag integreren in Nederland. Men wil graag werkervaring opdoen. Mede op advies van school zoekt men vooral voor de kinderen een maatje die de kinderen bijles in rekenen en taal kan geven. Lijkt het u ook zo leuk om deze nieuwe, jonge nieuwkomers op weg te helpen het vrijwilligerspunt voorziet u graag van verdere informatie.
Het COA zoekt vrijwilligers die inlevingvermogen, creatief in communicatie en ook geduldig zijn. Vrijwilliger komt in contact met jongeren, ouderen of volwassenen. Contactmomenten in overleg. Het Vrijwilligerspunt informeert u graag verder.
Jonge vrouw uit Irak wil dolgraag in Nederland aan de slag. Ze wil graag tussen de Nederlanders de taal leren. Graag zou zij opgeleid willen worden tot kapster. Haar interesses zijn ook turn- en danssport. Ook lijkt het haar leuk om iets bij een toneelgezelschap de grime en de kapsels te verzorgen.

Vrouw van middelbare leeftijd afkomstig uit Oost Europa wil graag sociaal contact. Zij spreek al goed Nederlands. Ook wil zij graag werkervaring op doen. Zelf heeft zij een groot aantal hobby’s zoals lezen, bridge en zwemmen. Wie heeft er interesse om deze mevrouw nog verder in onze maatschappij te laten integreren. Aanmelding via het Vrijwilligerspunt.
Vrouw van middelbare leeftijd zoekt sociaal contact. Heeft ervaring op een peuterspeelzaal. Wil daarom ook in de toekomst graat met jongeren werken. Vrijwilligerswerk op een zorgboerderij lijkt haar ook bijzonder leuk. Bent u de geschikte organisatie voor deze mevrouw, meldt u zich dan aan bij het Vrijwilligerspunt.
Ben jij de vrijwilliger die het Rode Kruis zoekt? Heb jij de volgende kwaliteiten? Je bent gedurende langere tijd minimaal 4-8 uur per week beschikbaar. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift. Je kunt goed omgaan met een computer en met internet. Je hebt goede gespreksvaardigheden. Beheersing van andere talen zoals Frans of Arabisch is een pre, net zoals enige kennis over de landen van herkomst van asielzoekers en vluchtelingen. Het vrijwilligerspunt brengt u graag in contact.
U bent van maandag tm donderdag van 09:00 tot 12:00 uur welkom bij WUh, Torenstraat nr. 9