PR week 8 – WUH

0
223

Deze week zijn er weer een aantal nieuwe vacatures. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk. 

Vrijwilliger VoorleesExpress

De Bibliotheek Oost-Achterhoek wil kinderen helpen die moeite hebben met taal. Daarom werkt de bibliotheek samen met de VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers komen een half jaar lang eenmaal per week bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Zo wordt het taalgevoel en de woordenschat van de kinderen vergroot. De VoorleesExpress is nog op zoek naar vrijwilligers. Dus ben jij sociaal, geduldig en communicatief vaardig? Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en hen te helpen in hun ontwikkeling? En houd je van voorlezen? Wordt dan vrijwilliger bij de VoorleesExpress. De kinderen en hun ouders zullen je erg dankbaar zijn voor jouw hulp.

Begeleider Studiekring

De Bibliotheek Oost-Achterhoek zet zich niet alleen voor kinderen die moeite hebben met taal. De Bibliotheek in Winterswijk is ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zo komt elke maand op maandagochtend de Studiekring bijeen. In de Studiekring komen senioren bij elkaar die elke keer een onderwerp naar keuze behandelen. De Studiekring zoekt nog een begeleider. Heb je een brede interesse en vind je het leuk om een groepsdebat te leiden? Ben je communicatief sterk? Meld je dan aan als begeleider van de Studiekring. Als je een onderwijsachtergrond hebt is dat een pré.

Vrijwilliger jongereninloop ‘The hang out’

Heb jij affiniteit met jongeren tussen de 13 tot 18 jaar? Vind je het leuk om met hen in gesprek te gaan? En wil je er samen met hen een leuke vrijdagavond van maken? Wordt dan vrijwilliger bij jongereninloop ‘The hang out’. Eén keer per 2 of 3 weken begeleid je samen met een professional de jongereninloopavond op vrijdag. Het is altijd van 19.00 tot 22.00 uur.

Vrijwilligers Wereldvluchtelingendag

Sociaal Team De Post zoekt vrijwilligers die kunnen helpen met de organisatie van een evenement, namelijk Wereldvluchtelingendag op vrijdag 19 juni 2020. Kun jij iets organiseren? Heb jij ideeën voor een thema rondom andere culturen? Kun jij bijvoorbeeld zingen, dansen, muziek maken, koken passend bij het thema? Of heb je andere goede ideeën? Laat het dan weten en denk mee over hoe men er samen een gezellige middag van kan maken.

Wereldvluchtelingendag

WUh moet op zoek naar nieuw onderkomen

De Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt zijn nu twee jaar gevestigd in het pand aan de Torenstraat 9. Dit pand, waar vroeger de SNS-bank zat, stond toen al jaren te koop. Inmiddels heeft zich een koper voor het pand gemeld en is het pand verkocht. Dit betekent dat de WUh en dus ook de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt samen met alle andere bewoners een nieuw onderkomen moeten zoeken. Dit is nog geen eenvoudige opgave. Er vinden namelijk nu zoveel activiteiten plaats en maatschappelijke organisaties vinden er  onderdak, dat er nog niet zomaar snel een nieuw onderdak gevonden is. Zo is er maandelijks een buurttafel, wekelijks houdt ’t Stekkie er zijn activiteitenavond, het autismecafé en de veterenaneninloopmiddag zijn er, evenals het Samenrijderspunt met de duofietsen en AutoMaatje. Maar er zijn ook veel groepen die er regelmatig vergaderen. Voor al deze activiteiten wordt inmiddels naarstig gezocht naar één nieuw onderkomen. De Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt streven er naar om samen met de andere partijen e een nieuwe plek te vinden waar zij langere tijd kunnen verblijven, zodat er op termijn niet nogmaals verhuisd hoeft te worden. Overigens kan men in principe een gedeelte van het huidige pand blijven gebruiken

Mocht u ideeën hebben voor een locatie voor de WUh, neem dan gerust contact op met Harrie Garritsen van de Winterswijkse Uitdaging. Dit kan via info@winterswijkseuitdaging.nl of via telefoonnummer 0543 200 026.