WUh – week 12

0
208

TVM foundation doneert € 5.000 aan Stichting De Winterswijkse Uitdaging

De stichting De Winterswijkse Uitdaging heeft een droom, namelijk het inrichten van een vrijwilligersplek op een centrale plek in Winterwijk. De stichting heeft een plek gevonden en heeft haar intrek in de oude SNS bank genomen. Het gebouw heet vnaf 1 januari WuH (Winterswijk Uw Huis’. Voor de inrichting van het gebouw heeft de stichting een aanvraag gedaan bij de TVM foundation. Onlangs heeft de stichting een symbolische cheque in ontvangst genomen.

Samenbrengen van kennis en kunde
De Winterswijkse Uitdaging is kartrekker van het Vrijwilligerspunt in Winterswijk. ‘Kennis en kunde in vrijwilligersland is zeer verdeeld. Het vrijwilligerspunt zal kennis en kunde verzamelen en ook uitdragen. Door met andere organisaties vanuit één gebouw te opereren zullen deze partijen elkaar versterken. Er zal een vorm van synergie ontstaan’, vertelt Harrie Garritsen, manager van de Winterswijkse Uitdaging. Het

Roel Braamskamp Foto Garretsen

Bemiddelingsbureau
‘Het is eigenlijk een soort van bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van materialen (spullen), middelen (geld) en menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in Winterswijk te verbeteren.’
Donatie van de TVM foundation
Leden/klanten die bij TVM verzekerd zijn kunnen een aanvraag indienen bij de TVM foundation. De stichting diende samen met HSF Distri Holding B.V. uit Winterswijk de aanvraag in. ‘Een prachtig project dat past bij de voorwaarden van de TVM foundation. De stichting wil anderen motiveren en stimuleren om samen maatschappelijk betrokken te zijn en bedrijven en maatschappelijke organisaties samen te brengen. Een missie dat past bij de TVM foundation’, aldus Annetta de Vries, bestuurslid van de TVM foundation.

Ook een project voorleggen aan de TVM foundation?
De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven. Ook een project voorleggen aan de TVM foundation? Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

Complimenten aan Supporter Klaas!

Enige tijd geleden werd Klaas gevraagd om vrijwilliger/supporter te worden voor het project Aan de Slag. Het project “Aan de Slag”is ondergebracht bij het Vrijwilligerspunt. Het Vrijwilligerspunt op zich is een onderdeel van de Winterswijkse Uitdaging. Klaas vond het wel een goed idee om vrijwilliger te worden, daarnaast geeft het Klaas veel vertrouwen dat deze taak hem toevertrouwd werd. Wat werd er nu eigenlijk aan Klaas gevraagd? De vraag was, of hij als begeleider mee wilde voor vrijwilligerswerk bij Kinderboerderij Frerikshof. Hij moest dan de AZC-bewoners begeleiden bij hun vrijwilligerswerk maar ook zelf de handen uit mouwen gaan steken.
Dat begeleiden doet Klaas fantastisch, dat wordt wekelijks door de medewerkers van aan de slag ondervonden. Op het moment dat hem vraag de vraag om een interview gesteld wordt, is zijn eerste reactie: “Eerst ga ik even met John en Ali mee dan laat ik hen nog even zien wat ze kunnen gaan doen.” Dus niks praten maar aan de slag. Op het moment dat we met John en Ali richting het bos lopen verteld John aan Klaas dat hij zijn muts kwijt is. Ook dan weer laat Klaas het gesprek even voor wat het is. Hij zorgt eerst dat de muts en handschoenen worden gevonden. Dit typeert Klaas. Eerst een ander en dan pas hijzelf. Daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen.
Maar dan……………… neemt hij toch even de tijd om in gesprek te gaan. Hij verteld dat hij het erg leuk vindt om samen te werken met de mensen van het AZC. Al is het communiceren soms best lastig. “Maar met handen en voeten en veel geduld kom je een heel eind”verteld Klaas.
De verhalen die ze hem vertellen vindt Klaas ook erg interessant. Waarom is Ali naar Nederland gekomen? En woont de rest van de familie van Ali verspreid over Europa? Maar ook wat John hem heeft verteld. In het land van herkomst van John leren ze bijna niets op school maar doen ze alles meteen in de praktijk.
Klaas is verbaasd en positief verrast over het feit dat deze heren maar ook de andere AZC-bewoners Natig, Khaled, Youssef, Mama zo opgewekt en vrolijk zijn. Hij heeft er bewondering voor want ze zijn hier immers “in den vreemde”.
Op de vraag waarom Klaas dit werk doet geeft hij aan dat hij het belangrijk vindt om vrijwilligerswerk te doen. Het is prachtig om buiten te werken maar ook de sociale contacten vindt hij belangrijk. Het werk geeft hem veel voldoening.” En thuis zitten daar wordt je ook niet echt vrolijk van”. Klaas heeft momenteel namelijk geen betaald werk. Aan het eind van het gesprek wil hij graag nog even iets kwijt. Hij adviseert iedereen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Mensen en organisaties helpen is belangrijk voor de anderen maar ook voor jezelf. De mensen van het project “Aan de slag”” zijn erg blij met Klaas.
Voor meer informatie over de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt kan men terecht bij WUH, Torenstraat nr 9.
E-mail: info@winterswijkseuitdaging.nl Tel nr 0543 – 200026