Zege Kaderteam

0
479

Kaderteam Kabelrups.com-Kronenhuis vecht zich naar zege!

In een spannende strijd knokt het team zich naar een 5-3 overwinning op het kaderteam uit Lichtenvoorde

In de strijd om de ereplaatsen heeft het kaderteam uit Winterswijk goede zaken gedaan door het hoog geklasseerde team Willemsen Bestratingen uit Lichtenvoorde met 5-3 te verslaan.
Na een 2-2 ruststand pakte het thuisteam in het restant via een remise en winst alsnog de volle winst. Door de overwinning stijgt het team naar de 4e plek en doet Kabelrups.com weer volop mee voor de Play-offs.

De gasten kwamen op een 2-0 voorsprong door de winst van Timo Peters (160 car 57/2) op Emil Massen (150 car 38/2).nZonder tot grote series te komen, de hoogste van Peters was 28 van aquit, bouwde deze toch gestaag een grote voorsprong op mede doordat Massen een komplete off-day had en in 11 beurten slechts 33 caramboles maakte. Nadat Peters in de 12e beurt de finish bereikte liet Massen eerst in de nastoot zien dat hij toch wel meer in zijn mars had en legde met 60 de hoogste reeks van de avond op tafel. Helaas was de achterstand té groot, zodat hij met 93 caramboles genoegen moest nemen.

De stand werd gelijkgetrokken in de partij tussen Gerrit Woordes (110 car 38/2) en Sjaak Sessink (130 car 38/2.bSessink, als altijd sterk van band, liet er geen gras over groeien en stond na 6 pogingen al op een 39-84 voorsprong. Daarna liet hij wat steekjes vallen wat Woordes de kans gaf om via een aantal kleinere series terug te komen in de wedstrijd. Doordat Sessink de draad niet echt meer op wist te pakken kantelde de wedstrijd en wist Woordes in de 14e beurt zijn laatste caramboles te maken, waardoor Sessink via de nabeurt nog 14 punten moest scoren voor een gelijkspel. Hij bleef steken op 8, waardoor Woordes de felicitaties in ontvangst mocht nemen.

Na de pauze werd vervolgd met de wedstrijd tussen William Willemsen (160 car 57/2) en Jan Tijdink (130 car 38/2).vWillemsen had niet echt zijn avond en kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Door wel met veel risico te spelen liet hij keer op keer de mooiste posities liggen, die echter niet altijd op waarde geschat werden door Tijdink, die er, zeker in het begin, maar met mate van profiteerde. Na 7 beurten resulteerde dit in een 44-64 stand voor Tijdink, waarna Willemsen wat beter ging spelen en via 20,17 en 34 een 115-81 voorsprong nam. In die 11e beurt gaf ook Tijdink met 34 eindelijk gas en na een poedel van Willemsen besliste hij in de 12e beurt het duel. Willemsen strandde op 124 caramboles.

De spanning liep zo verder op en kreeg een vervolg in de partij tussen Roy Gierkink (130 car 38/2) en Eddy te Molder (110 car 38/2). Gierkink kwam goed uit de startblokken en ging er met 43 en 41 vandoor waardoor de stand na 5 beurten 110-60 in zijn voordeel was. Te Molder liet zich dus ook niet maar zo wegspelen, getuige die 60 punten in 5 beurten. Toen Gierkink na de 5e beurt de weg kwijtraakte kon Te Molder weer aanhaken en ging de strijd gelijk op. Het duurde echter nog tot de 11 beurt voor Gierkink de 130 punten vol had en kon Te Molder via de nabeurt nog remise maken en voor Kabelrups.com de 5-3 op het bord zetten. Dat deed Te Molder foutloos en was de winst een feit!

5 belangrijke punten in de race naar de Play-offs, aldus een zeer tevreden teamleider. Ook was hij zeer te spreken over het vertoonde spel, zeker dat van Woordes en Te Molder, die goed gevochten hadden voor een goed resultaat, en daarbij ook een behoorlijk moyenne haalden. De tegenstanders werden ook nog wel bedankt want door omstandigheden waren er geen arbiters deze avond, wat door hun hulp en door de hulp van supporters goed opgelost werd. Samen spelen in optima forma, zoals het hoort!

Volgende week maandag speelt het kaderteam weer thuis, en nu tegen ’t Centrum Denekamp. Voor Kabelrups.com-Kronenhuis spelen dan Massen, Van Alst, Tijdink en Te Molder.
Om de de standen te volgen kunt u kijken op http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=7&compid=2644&district=24