Zomeractiviteiten DRU

0
159

Week 32/33 – 2019: Zomeractiviteiten voor jong en oud bij DRU Cultuurfabriek

In de zomermaanden bruist het in en rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De DRU Cultuurfabriek presenteert een reeks zomeractiviteiten voor jong en oud, die (meestal) plaatsvinden aan het water bij het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis).

VAN WOENSDAG 12 JUNI T/M ZATERDAG 17 SEPTEMBER
EXPOSITIE ACHTERHOEKSE STILLEVENS DOOR LOUISE TE POELE
Kunstenaar Louise te Poele – geboren in Winterswijk en opgegroeid in Lievelde – kreeg de opdracht om voor negen gemeenten in de Achterhoek een stilleven te maken gebaseerd op hun rijke historie. De opdracht leverde negen prachtige kleurrijke stillevens op. De stillevens bevatten objecten die verhalen vertellen over
de betreff ende gemeenten. De serie in totaal verbeeldt de samenhang van deze gemeenten. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.
Gratis entree | Foyer Portiersgebouw

VAN ZONDAG 30 JUNI T/M ZONDAG 8 SEPTEMBER
RONDLEIDINGEN OVER HET DRU INDUSTRIEPARK
Iedere zondag in de zomer word je onder begeleiding van de ervaren gidsen van de
Oudheidkundige Vereniging OVGG in 75 minuten rondgeleid door de DRU Cultuurfabriek en over het DRU Industriepark.
Aanvang 11:30 uur | Startpunt Portiersgebouw
Prijs € 4,00 – kinderen 6-12 jaar € 2,00 – onder 6 jaar gratis entree

MAANDAG 8 JULI T/M ZATERDAG 31 AUGUSTUS
EXPOSITIE SIEGLINDE WEINDL
Van 8 juli t/m 31 augustus is het werk van Sieglinde Weindl uit Passau te zien in de Galerie bij de Boeken. Zij bewerkt haar werk (grafiek, schilderijen en foto’s) met bijenwas, waardoor een dromerige en ingetogen sfeer ontstaat. De voorstellingen komen vaag door de waslaag heen, maar blijven herkenbaar.
Gratis entree | Galerie bij de Boeken in de DRU Cultuurfabriek

WOENSDAG 7 AUGUSTUS
BIER, BLUES EN BBQ
Proef de sfeer van de zuidelijke staten van de VS en geniet van live bluesmuziek, een pittige barbecue en een lekker biertje op ons terras. Met muzikale medewerking van een te gekke bluesband.
Aanvang 19:00 uur | Ouhrlokaal
Prijs BBQ € 20,00 (excl. consumpties)
Prijs tot 12 jaar € 10,00 (excl. consumpties)

ZATERDAG 10 AUGUSTUS
MUZIEK ROND HET KAMPVUUR
Neem je eigen instrument mee en kom gitaar spelen, drummen, zingen óf laat één van jouw andere talenten zien of horen rondom het knapperende kampvuur. Met medewerking van Stanley Price & Peggy Sue en diverse singersongwriters.
Aanvang 20:00 uur | Ouhrlokaal
Gratis entree

ZONDAG 11 AUGUSTUS
SPELLETJESMIDDAG IN DE BUITENLUCHT
Ben je verzot op spelletjes? Dan is deze middag echt iets voor jou! Je kunt verschillende spellen spelen, waaronder Kolonisten van Catan, Carcassonne en nog veel meer. In samenwerking met Spellenwinkel De Betovering uit Doetinchem.
Van 14.00 tot 18.00 uur | Ouhrlokaal
Entree € 5,00 incl. welkomstdrankje

VRIJDAG 16 AUGUSTUS
KARAOKE NIGHT
Kom naar het Ouhrlokaal om de hele avond lekker te zingen met je vrienden. Ook al heb je geen gouden keeltje en ken je de songtekst maar half: met een beetje lef en een paar lekkere shotjes kom je deze gezellige karaokeavond wel door!
Aanvang 20:00 uur | Ouhrlokaal
Gratis entree

ZONDAG 18 AUGUSTUS
ZOMERFILM EL OLIVO
Op een groot scherm in het Ouhrlokaal wordt de zomerse film El Olivo vertoond. Neem lekker plaats in onze zitjes en geniet van deze Spaanse fi lm (speelduur 100 minuten). Grand café Het Schaftlokaal zorgt voor een overheerlijk Spaans hapje en drankje. Vooraf kun je ook genieten van een Spaans driegangenmenu voor € 29,50
(exclusief consumpties) in grand café Het Schaftlokaal. Reserveren via Het Schaftlokaal via telefoonnummer 0315 – 820 201
Aanvang 20:00 uur | Ouhrlokaal
Gratis entree

Kijk voor het volledige zomerprogramma op de website www.drucultuurfabriek.nl