Zomeractiviteiten DRU

0
79

Zomeractiviteiten voor jong en oud bij DRU Cultuurfabriek

In de zomermaanden bruist het in en rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De DRU Cultuurfabriek presenteert dan een reeks zomeractiviteiten voor jong en oud, die (meestal) plaatsvinden aan het water bij het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis).

Op zondag 23 juni vindt het Afrikafestival plaats van 12.00-19.00 uur in de DRU Cultuurfabriek, de entree is gratis en er is voor jong en oud van alles te beleven. Dit is de aftrap van de eerste editie van de Afrikaweek Oude IJsselstreek.
Op 28 juni treedt de Oegandeese zanger Maurice Kirya op, samen met Wies Knipping aan de waterkant bij ons Ouhrlokaal. Zijn genre is een mix van soul, jazz, R’n’B en pop. Dit optreden vormt tevens de afsluiting van de Afrikaweek Oude IJsselstreek. De disco show van Nederland, Boogie Nights Summer Edition (18+), komt met de verlichte dansvloer naar de Popzaal op 6 juli, de dresscode is korte broek of rokje en slippers!
Geniet van een pittige barbecue en een lekker biertje op ons terras tijdens Bier Blues en BBQ op 7 aug. of kom gitaar spelen, drummen of zingen op zaterdag 10 aug. tijdens Muziek rond het kampvuur.
Liever lekker zingen met je vrienden? Dan is de gezellige Karaoke Night echt iets voor jou op 16 aug. Op 18 aug kunnen liefhebbers genieten van een Spaans driegangenmenu en de zomerfilm El Olivo op een groot scherm, en op 22 aug. is er een heerlijke Italiaanse avond tijdens Pizza & Pasta met natuurlijk zomerse muziek.
Als je met je familie mee wilt doen met de Familie Zeskamp, reserveer dan alvast 25 aug. in je agenda, ook zeer geschikt voor vriendengroepen of buurverenigingen. Hou onze website in de gaten voor actuele informatie.
Ga de strijd aan voor de titel ‘Pubquiz-king 2019’ tijdens de Pubquiz avond voor teams op 31 aug. in de Popzaal. Het Streektaalfestival Plat Gespöld is een middag boordevol muziek op 15 sept. en daar wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Prijs voor Beste Streektaalmuzikant.
Tijdens vier verschillende avonden verzorgen veelbelovende jonge pianisten vanuit de hele wereld Zomerse Pianoconcerten in het Ouhrlokaal.
Iedere zondag in de zomer nemen ervaren gidsen van het DRU Industriepark bezoekers in 75 minuten door de DRU Cultuurfabriek en over het DRU Industriepark. In Galerie bij de Boeken (in het Portiersgebouw) zijn de gehele zomer exposities met gratis entree.

Er zijn ook speciaal voor de kinderen leuke activiteiten; als je van spelletjes houdt, kom dan 11 aug. naar onze Spelletjesmiddag in de Buitenlucht. Dit is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassen een gezellige middag. Of op 31 aug naar De Kidsfabriek. Dat is een gratis, spannend en uitdagend evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in de SSP-hal. In deze hal vindt op 5 en 6 okt. voor de vijfde keer de gratis Dierendagshow plaats met wel 500 dieren.

Kijk voor het volledige zomerprogramma op de website www.drucultuurfabriek.nl