Zorgen Gonemo nemen dramatische vormen aan

0
556

De in zwaar weer verkerende selectie van Gonemo-coach Jermaine Pattiruhu kreeg van Brasil uit Terborg les in effectiviteit. De Winterswijkers verloren met maar liefst 2-11.
Derby
De ingrediënten voor een mooie pot waren aanwezig, want zowel Gonemo als Brasil staan bekend als ploegen die zich niet verschuilen en voor de aanval kiezen. Daar bovenop het feit dat het een Achterhoekse streekderby is, gaf deze ontmoeting extra kleur.
De wedstrijd nog maar net aan de gang en al snel bleek de dodelijke precisie waarmee Brasil met de kansen omging. Gonemo werd overlopen en kreeg vier treffers te verwerken. Dimitri Dekker gaf met zijn treffer vlak voor rust Gonemo een sprankje hoop voor de tweede helft, 1-4.
Noodgedwongen
Echter ook na de pauze bleven de Terborgenaren heer en meester. Met ogenschijnlijk groot gemak werd de Gonemo-defensie uitgespeeld. Invallerdoelman Mo Durmaz deed z’n best en hem viel niets te verwijten. Dat hij in zijn ‘noodgedwongen’ debuut tot elf keer toe de gang naar het net moest maken was pijnlijk.
Betere tijden
Gonemo-aanvoerder Tom Groenendal wist tussen de bedrijven door nog eenmaal doel te treffen, maar dit doelpunt was slechts van statistische waarde. Bij Gonemo nemen de zorgen na deze 2-11 nederlaag dramatische vormen aan, maar coach Jermaine Pattiruhu en met hem zijn selectie blijven hopen op betere tijden.