Zorgen voor een ander

0
271

Onder de titel ‘Hoe blijft u de zorg de baas’, start VIT-hulp bij mantelzorg op donderdag 2 november een training voor iedereen die zorgt voor een naaste. Dat kan zijn een partner, kind, ouder of ander familielid die langdurig zorg nodig heeft. De training van vier dagdelen wordt gehouden in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk.
Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Dat betekent niet dat u alles maar over u heen moet laten komen. In ‘Hoe blijft u de zorg de baas’ leert u om bewust te kijken naar uw omstandigheden en uw mogelijkheden om de zorg vol te houden. Ook aan de orde komen zaken als tegenstrijdige gevoelens die kunnen optreden, veranderende relaties en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met andere mantelzorgers. Na het volgen van deze training bent u beter in staat de, vaak zware, zorgtaak aan te kunnen en vol te houden.
De vier bijeenkomsten zijn op donderdag 2, 16 en 30 november en op 8 december, steeds van 9.30 – 12.00 uur in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk. Meer informatie en aanmelding kan bij VIT-hulp bij mantelzorg tel. (0544) 82 00 00 of email info@vithulpbijmantelzorg.nl